İTO: İstanbul’daki ticari yapılar acilen güçlendirilmeli

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: “Depreme Hazır Olmak İçin Her An Değerli”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, depreme hazırlıklı olmanın öneminin altını çizerek, ticari binalarda yapı güçlendirme çalışmalarının acilen gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, devletin, yerel yönetimlerin ve halkın iş birliği içinde İstanbul’un dönüşüm ve yeniden inşasının hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Depreme hazırlıklı olmanın sürekli bir süreç olduğunu belirten Avdagiç, “Deprem gerçeğiyle yüzleşmeliyiz. Devletimizin hazır olduğunu bilmek güven verici. Belediyelerin halkla dayanışması bizim en büyük gücümüz. Şimdi hep birlikte, devlet, yerel yönetimler ve halk işbirliği içinde, İstanbul’un dönüşüm ve yeniden inşasını hızlandırmalıyız. Ekonomimizin merkezi olan İstanbul’un yeniden inşası ve dönüşümünde iş yerlerini de hesaba katmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Ticari Yapılar Acilen Güçlendirilmeli”

Avdagiç, ticari binalarda da risk tespiti yapılarak modern teknolojiler kullanılarak yapı güçlendirme çalışmalarının derhal başlatılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Depreme dayanıklı olması gereken ticari binalar, küçük sanayi siteleri, iş merkezleri, OSB fabrikaları, oteller, özel hastaneler gibi ekonomik yapılar için acil ve eş zamanlı bir şekilde güçlendirme çalışmalarına başlamalıyız. 16 milyon İstanbullunun güvenliği en önemli önceliğimizken, Türkiye’nin üretim merkezi olan İstanbul’daki iş yerlerini ve fabrikaları da depreme karşı güçlendirmeliyiz. Hem insan hayatını korumak hem de ekonomik kayıpları önlemek için aynı anda hareket etmeliyiz.”

Related Posts

Bakan Şimşek ABD’de yatırımcılarla buluştu

Bakan Şimşek, ABD’deki yatırımcı toplantılarında Türkiye ekonomisinin güncel durumu ve geleceğe yönelik beklentilerini paylaştı. Enflasyonla mücadele, cari denge ve dış ticaret konularında hükümetin izlediği politikaları vurguladı.

Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle çekili kıymetli maden satışlarında belge ve kayıt şartları devreye giriyor. Yeni düzenleme ticarette şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük varlık fonu 40 milyar dolar zarar etti

Dünyanın en büyük devlet varlık fonu olan Norges Bank Investment Management, teknoloji sektörünün yaşadığı zayıflığa dikkat çekerek ilk çeyrekte 415 milyar kron (40 milyar $) zarar ettiğini bildirdi.

Türkiye ve Kazakistan arasında swap anlaşması imzalandı!

Türkiye ve Kazakistan arasında imzalanan yeni swap anlaşması, ikili ticaret ve mali işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Anlaşma, para takası finansmanlı ticaret mutabakatı ile ticaretin artmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bakan Uraloğlu’ndan uçak biletlerinde tavan fiyat ve GSM firmalarıyla ilgili açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi sonrası dün yaşanan iletişim sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca kişinin hayatı hiçe sayılıyor! Talan edilen deprem vergileri ile neler yapılabilirdi?

İstanbul’da dün 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre sarsıntı, Marmara Bölgesi’nin tamamında hissedildi. Depremden sonra çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilirken deprem vergileri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yetersizliği tekrar tartışma konusu oldu. Peki 22 yıllık AKP iktidarında toplanan deprem vergileriyle kaç ev kentsel dönüşüme girebilirdi? İşte ayrıntılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir