Bakan Şimşek ABD’de yatırımcılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de G20 Toplantılarına Katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20, IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında ABD’de çeşitli temaslarda bulundu. Şimşek, Barclays, Jefferies, JP Morgan ve Bank of America’nın düzenlediği yatırımcı toplantılarına katıldı ve Türkiye ekonomisi hakkında güncel gelişmeleri paylaştı. Sunumunda ekonomi programının önceliğinin enflasyonla mücadele olduğunu belirtti.

Küresel piyasalardaki gelişmeleri değerlendirirken, sıkılaşan finansal koşullar ve zayıflayan dış talebin Türkiye ekonomisinde daha ılımlı bir büyüme sürecine yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyon üzerinde aşağı yönlü etki yapacağını iddia etti ve enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın hedef aralığında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

CARİ AÇIĞIN OVP TAHMİNİNİN ALTINDA KALMASI BEKLENİYOR

Cari dengeye ilişkin de olumlu beklentileri olduğunu belirten Şimşek, yıl sonunda cari açığın Orta Vadeli Program tahminlerinin altında kalmasını öngördüklerini ifade etti. Yurtiçi talepteki yavaşlama ve enerji fiyatlarındaki düşüşün dış ticaret açığını daraltarak bu gelişmeye katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Kamu maliyesinde sıkı harcama disiplininin süreceğini belirten Şimşek, büyümedeki olası yavaşlamanın gelir performansını sınırlayabileceğini kaydetti. Ayrıca, Türkiye’nin sunduğu yatırım fırsatları ve reform gündemini de paylaştı.

Şimşek, Türkiye’nin ticarette artan korumacılığa karşı daha dirençli olduğunu belirterek, bölgesel entegrasyonların ve mevcut serbest ticaret anlaşmalarının bu direnci güçlendirdiğini ifade etti. Ekonomi programını kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Şimşek, sanayi politikalarına, yeşil ve dijital dönüşüme yönelik reformlara ve altyapı yatırımlarına hız vereceklerini söyledi.

Related Posts

Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle çekili kıymetli maden satışlarında belge ve kayıt şartları devreye giriyor. Yeni düzenleme ticarette şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük varlık fonu 40 milyar dolar zarar etti

Dünyanın en büyük devlet varlık fonu olan Norges Bank Investment Management, teknoloji sektörünün yaşadığı zayıflığa dikkat çekerek ilk çeyrekte 415 milyar kron (40 milyar $) zarar ettiğini bildirdi.

Türkiye ve Kazakistan arasında swap anlaşması imzalandı!

Türkiye ve Kazakistan arasında imzalanan yeni swap anlaşması, ikili ticaret ve mali işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Anlaşma, para takası finansmanlı ticaret mutabakatı ile ticaretin artmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

İTO: İstanbul’daki ticari yapılar acilen güçlendirilmeli

İTO Başkanı Avdagiç, İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik deprem için ticari yapıların bir an evvel güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu’ndan uçak biletlerinde tavan fiyat ve GSM firmalarıyla ilgili açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi sonrası dün yaşanan iletişim sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca kişinin hayatı hiçe sayılıyor! Talan edilen deprem vergileri ile neler yapılabilirdi?

İstanbul’da dün 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre sarsıntı, Marmara Bölgesi’nin tamamında hissedildi. Depremden sonra çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilirken deprem vergileri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yetersizliği tekrar tartışma konusu oldu. Peki 22 yıllık AKP iktidarında toplanan deprem vergileriyle kaç ev kentsel dönüşüme girebilirdi? İşte ayrıntılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir