Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü’ne Hazırlıkta Çiçek Sektörü

Anneler Günü yaklaşırken, çiçek sektörü yoğun bir tempoda hazırlıklarını sürdürüyor. Seralardan toplanan çiçekler özenle paketlenerek, hem yurt içine hem de yurt dışına sevkiyatı yapılacak.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, yurt dışına kara yoluyla gönderilecek sevkiyatların tamamlandığını ve yeni siparişlerin hava yoluyla gönderildiğini belirtti.

Yılmaz, sektör açısından Anneler Günü’nün önemine vurgu yaparak, “Bu yıl 75 milyon dalın üzerinde çiçeğin gönderileceği bekleniyor, bu da yaklaşık 10 milyon dolarlık bir değere denk geliyor” dedi.

Türkiye’den 30 Ülkeye Çiçek İhracatı

Yılmaz, hareketli bir sezon geçirdiklerini belirterek, kesme çiçek ve salon bitkilerinde taleplerin yoğun olduğunu söyledi. Geçen yıla göre ihracatın arttığını dile getiren Yılmaz, “30’dan fazla ülkeye çiçek ihracatı gerçekleştirdik. Hollanda, en büyük pazarımız olmaya devam ederken, İngiltere, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna gibi ülkelere de yoğun kesme çiçek gönderiyoruz. Türk Cumhuriyetleri ve Körfez ülkeleri ise dış mekan ve salon bitkilerinde ciddi alıcılar konumunda” şeklinde konuştu.

Farklı Renklerde Çiçek Talepleri

Yılmaz, ülkelerin farklı renk tercihlerine değinerek, Avrupa ülkelerinin genellikle açık pembe ve pastel tonlarda çiçekleri tercih ettiğini, doğu ülkelerinin ise kırmızı ve beyaz ağırlıklı çiçek istediğini aktardı. Üreticilerin, taleplere göre üretim yaptığını belirten Yılmaz, iç pazarda da yoğun bir talep olduğunu ve yaklaşık 30 milyon dal çiçek tüketimi beklendiğini söyledi.

Related Posts

Genel tarım sayımına ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi Resmi Gazete’de

Genel tarım sayımı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde yapılan çalışmaların sonuçlandırılması ve güncel saha verilerinin elde edilmesi hedefleri doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilecek.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Slovenya sanayisinde alarm zilleri çalıyor

Slovenya’da sanayi üretimi 2025 yılının Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 azaldı. Bu, Şubat ayında revize edilerek yüzde 2,8 olarak açıklanan düşüşün ardından ikinci ardışık aylık gerileme oldu. Aylık bazda ise üretim yüzde 1 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir