Bakan Kurum: Acil dönüşmesi gereken 600 bin konut var

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

HABER MERKEZİ/ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, devlet ve milletin birlikte hareket ederek felaketin üstesinden geldiğini belirterek, yaraların sarıldığını ifade etti. Toplamda 453 bin ev ve iş yerinin yıl sonuna kadar tamamlanması için emek harcandığını söyledi.

Riskli bölgeler arasında öncelikle İstanbul’un geldiğini vurgulayan Bakan Kurum, şehirdeki ev ve iş yerlerinin güvenli hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini aktardı. İstanbul’da bulunan 8 milyon 70 bin ev ve iş yerinden 3 milyon 393 binin 2000 yılı öncesine ait olduğunu dile getiren Bakan Kurum, yapılan düzenlemelerle şehrin yüzde 60’ının güvenli hale geldiğini söyledi. Ancak hala dönüştürülmesi gereken 600 bin konutun olduğunun altını çizdi.

2012 yılından itibaren 923 bin bağımsız bölümün dönüşümünün tamamlandığını belirten Bakan Kurum, şehrin 39 ilçesinde binlerce konutun dönüştürüldüğünü dile getirdi. Kredi ve hibe desteğinin artırıldığını ve destek miktarının 1 milyon 875 bin TL’ye çıkarıldığını aktaran Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyası kapsamında İstanbul’da 62 bin konutun dönüşüm sürecinde olduğunu söyledi.

İstanbul Depremi Sonrası Dönüşüm Çalışmaları

İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında inceleme yapıldığını, hasar tespitlerinin yapıldığını ve vatandaşların güvenli evlere girmeleri için destek olduklarını belirten Bakan Kurum, 354 bin binanın bağımsız bölümünün hasarsız, 61 bin binanın ise az hasarlı olduğunu açıkladı. Hasarlı konutlarda iskan edilen vatandaşlarla görüşmelerin başladığını ve Yarısı Bizden kampanyasına dahil edileceğini belirtti.

‘TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI SÜRECE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ’

Kentsel dönüşüm sürecine destek çağrısında bulunan Bakan Kurum, belediye başkanlarını vatandaşların endişelerini ciddiye almaya, bilgi kirliliğine kapılmamaya çağırdı. Vatandaşların güvenli ve sağlıklı yapılar içinde yaşamalarını sağlamak için tüm paydaşların işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

‘BAKANLIĞIMIN KAPILARI DA ARDINA KADAR AÇIK’

Bakan Kurum, İstanbul’un dönüşümüyle ilgili görüşmek isteyen herkesi dinlemeye hazır olduğunu belirterek, bakanlık kapılarının herkese açık olduğunu belirtti. Deprem riskine karşı harekete geçilmesi gerektiğini ve İstanbul’un modern ve güvenli bir şehir olması için çalıştıklarını dile getirdi.

‘MİLLETİMİZ BİZDEN BUNU BEKLİYOR’

Kentsel dönüşümün yanı sıra tarihi değerlere sahip çıkılması ve İstanbul’un daha yaşanabilir bir şehir olması için çaba harcandığını belirten Bakan Kurum, vatandaşların desteğiyle bu sürecin başarıyla tamamlanacağını ifade etti. İstanbul’un geleceği için tüm kesimlerin işbirliği yapması gerektiğinin altını çizdi.

BELEDİYELERE ÇAĞRI: KONSER DE DÜZENLEMEYELİM, BÜTÇEMİZİ BURAYA HARCAYALIM

Bakan Kurum, kentsel dönüşüm için belediyelere seslenerek etkinlikler yerine bütçenin dönüşüm çalışmalarına harcanması gerektiğini belirtti. İstanbul’un güvenli bir şehir haline gelmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Genel tarım sayımına ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi Resmi Gazete’de

Genel tarım sayımı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde yapılan çalışmaların sonuçlandırılması ve güncel saha verilerinin elde edilmesi hedefleri doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilecek.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Slovenya sanayisinde alarm zilleri çalıyor

Slovenya’da sanayi üretimi 2025 yılının Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 azaldı. Bu, Şubat ayında revize edilerek yüzde 2,8 olarak açıklanan düşüşün ardından ikinci ardışık aylık gerileme oldu. Aylık bazda ise üretim yüzde 1 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir