İstanbul’un konut fiyatları en ucuz ilçesi belli oldu

Depremin Etkisi: İstanbul’da Konut Fiyatları Nasıl Değişiyor?

İstanbul, 23 Nisan’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Bu doğal felaket özellikle Marmara kıyısındaki Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar gibi ilçelerde şiddetli bir şekilde hissedildi. Bu durum, bölgedeki yapı stokunu sorgulatırken, konut metrekare fiyatları arasındaki farklar da gözler önüne serildi.

Türkiye gazetesinin haberine göre, depremin merkez üssüne yakın ilçelerde konut fiyatları İstanbul ortalamasının oldukça altında seyrediyor. Esenyurt’ta metrekare fiyatı 26 bin 700 TL iken, Beylikdüzü’nde 37 bin 100 TL, Silivri’de 37 bin 800 TL ve Avcılar’da 38 bin 100 TL seviyesinde. Bu rakamlar, fay hattına yakın bölgelerde yaşanan risk algısının fiyatlara yansımasını gösteriyor.

Aynı bölgede yer alan ancak daha merkezi konumda bulunan Küçükçekmece’de metrekare fiyatı 43 bin 300 TL iken, Büyükçekmece’de 45 bin TL’ye kadar çıkıyor. Marmara Denizi kıyısındaki Bakırköy’de bu rakam 94 bin 700 TL’ye kadar yükselirken, Zeytinburnu’nda 60 bin 300 TL, Fatih’te ise 38 bin 300 TL seviyesinde.

İstanbul’un fay hattından uzak, Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerinde ise konut fiyatları oldukça yüksek. Sarıyer’de metrekare fiyatı 124 bin 700 TL’ye kadar çıkarken, Beykoz’da 85 bin 200 TL, Şile’de 74 bin 100 TL, Eyüpsultan’da 59 bin TL, Çatalca’da 44 bin 300 TL ve Arnavutköy’de 34 bin 100 TL seviyelerinde seyrediyor.

Uzmanlara göre, depreme dayanıklı yapıların yanı sıra zemin kalitesi de konut fiyatlarını etkileyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kuzeyde bulunan ilçelerin jeolojik olarak daha sağlam zeminlere sahip olması, konut talebini artırıyor.

Related Posts

Genel tarım sayımına ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi Resmi Gazete’de

Genel tarım sayımı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde yapılan çalışmaların sonuçlandırılması ve güncel saha verilerinin elde edilmesi hedefleri doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilecek.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Slovenya sanayisinde alarm zilleri çalıyor

Slovenya’da sanayi üretimi 2025 yılının Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 azaldı. Bu, Şubat ayında revize edilerek yüzde 2,8 olarak açıklanan düşüşün ardından ikinci ardışık aylık gerileme oldu. Aylık bazda ise üretim yüzde 1 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir