Başkan Tugay Parkinson hastaları ve yakınları ile buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Parkinson Hastaları İçin Özel Merkezler Kuruyor

11 Nisan Dünya Parkinson Farkındalık Günü ve Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği’nin 10. kuruluş yılı etkinliğinde Karşıyaka’da bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Alzheimer, Parkinson, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklar için özel merkezler kuracaklarını açıkladı.

Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda yapılan etkinliğe katılan Başkan Tugay, hastalar ve yakınlarıyla bir araya gelerek, özel sağlık merkezlerinin kurulması hedeflerini paylaştı. Bu merkezleri sivil toplum kuruluşları, hastalar ve yakınları ile birlikte çalışarak hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Başkan Tugay, “Size bir yer bulacağız. Yer bulamazsak yer yapacağız. İhtiyacınız olan her türlü hizmeti size sunacağız” dedi.

Parkinson Hastalığı için Yeni Binalar Planlanıyor

Geçmiş dönemlerden bu yana Parkinson ve benzeri kronik hastalıklara destek verdiklerini vurgulayan Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni binalar ve tesisler planladıklarını ifade etti. Ayrıca, Eşrefpaşa Hastanesi’nin bazı avantajlarından da bahseden Başkan Tugay, bu hastalara destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İzmir’de 10 binin üzerinde Parkinson hastası bulunduğunu belirten Başkan Tugay, hastalar ve yakınlarına destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Parkinson Hastalığıyla sembolleşen Lale çiçeğini hediye alan Başkan Tugay, etkinlikte müzik dinletisi sunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serap Nargaz ve diğer katılımcıların şarkılarına eşlik etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

İlaç kullanıyorsanız bu baharata dikkat: Etkisini azaltıyor!

Doğal ve sağlıklı kabul edilerek sıklıkla kullanılan bazı baharatlar, ilaç tedavileri üzerinde beklenmedik etkiler yaratabiliyor. Mississippi Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, özellikle tarçının içerdiği aktif bileşenlerin bazı ilaçların vücuttaki etkisini azaltabileceğini ortaya koydu.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri