Kuaförden düğüne her yerde artık müzik ücretli! Yabancı için de ödenecek

Türkiye’de Telif Haklarıyla İlgili Düzenleme

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül, Türkiye’de telif haklarıyla ilgili düzenlemelerin önemine vurgu yaparak, dijital kullanımın ardından sıranın düğün salonları, kuaförler ve güzellik merkezlerine geldiğini belirtti.

MESAM Başkanı Ergül, müzik yayını yapılan işletmelerde telif hakkı ödenmesi zorunluluğunun getirildiğini dile getirerek, kuruluşlarının amacının müzik eserleri sahiplerinin haklarını korumak olduğunu açıkladı.

MESAM’ın Kuruluş Amacı ve Görevleri

1951 yılında kabul edilen Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun yürürlükte olduğunu hatırlatan Ergül, MESAM’ın 1986’da kurulduğunu ve telif toplama göreviyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğunu belirtti.

MESAM’ın ticari kullanıma açık her yerden telif toplama sorumluluğuna vurgu yapan Ergül, düğün salonları, kafeler, restoranlar, kuaförler ve güzellik merkezlerinin telif hakkı ödemesi gerektiğini söyledi.

Telif Ödemeleri ve MESAM’ın Rolü

MESAM’ın telif ödemeleriyle elde edilen gelirin Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini korumak amacıyla sanatçılara dağıtıldığını belirten Ergül, özellikle düğün salonlarının müziğin önemine vurgu yaparak telif bedellerinin haksız olduğunu söylemenin yanlış olduğunu ifade etti.

Ergül, düğün salonlarından alınacak telif bedellerinin makul olduğunu ve sanatçılara destek olmayı sürdürdüklerini dile getirdi.

Related Posts

Genel tarım sayımına ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi Resmi Gazete’de

Genel tarım sayımı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde yapılan çalışmaların sonuçlandırılması ve güncel saha verilerinin elde edilmesi hedefleri doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilecek.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Slovenya sanayisinde alarm zilleri çalıyor

Slovenya’da sanayi üretimi 2025 yılının Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 azaldı. Bu, Şubat ayında revize edilerek yüzde 2,8 olarak açıklanan düşüşün ardından ikinci ardışık aylık gerileme oldu. Aylık bazda ise üretim yüzde 1 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir