Sakarya Büyükşehir vatandaşlara şifa dağıtıyor… Tıp Merkezi’nin hasta sayısı bine yükseldi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi Günlük 1000 Hastaya Kadar Hizmet Veriyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi, uzman hekim kadrosu ve kalifiye personeliyle vatandaşlara şifa dağıtıyor. Tıp Merkezi’nde göğüs hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, diş, dâhiliye, ortopedi, nöroloji, beyin cerrahisi, psikoloji, diyetetik ve genel cerrahi alanlarında günde ortalama 500 hasta tedavi ediliyor. Ancak bayram tatili süresince vatandaşlar arasındaki artan hastalıklar nedeniyle bu sayı günlük 1000 hastaya kadar yükseldi.

Meşgul bir bayram tatili geçiren Tıp Merkezi, mevsimsel geçiş döneminde artan enfeksiyonlara karşı daha fazla hasta kabul etti. Merkezde 12 doktor, 2 psikolog ve 1 diyetisyen görev yapıyor ve görüntüleme, teşhis ve tedavi hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca, şehir içi ve şehir dışı hasta nakli ile bebek bakım sağlık evi hizmetleri de veriliyor. Bayram süresince 118 anne ve bebek de merkezden hizmet aldı.

Uzmanlar, özellikle bahar ve yaz aylarında artan viral salgınlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyorlar. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Özer, bayram dönüşü ve mevsimsel grip hastalıkları nedeniyle tatilin ilk gününde hasta sayısının 1000’e ulaştığını açıkladı. Özer, “Tıp Merkezimiz, hekimler ve uzman sağlık personeli ile hastanelerin yükünü hafifletiyor, vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Gelecekte de aynı özveriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Related Posts

Uzmanı “sıcak havalar” için uyardı: Kaygı ve sinirliliğe neden olabilir!

Uzmanı “sıcak havalar” için uyardı: Kaygı ve sinirliliğe neden olabilir!

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

İlaç kullanıyorsanız bu baharata dikkat: Etkisini azaltıyor!

Doğal ve sağlıklı kabul edilerek sıklıkla kullanılan bazı baharatlar, ilaç tedavileri üzerinde beklenmedik etkiler yaratabiliyor. Mississippi Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, özellikle tarçının içerdiği aktif bileşenlerin bazı ilaçların vücuttaki etkisini azaltabileceğini ortaya koydu.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.