Sakarya’da Uluslararası Türkçe Yaz Okulu

Sakarya’da Türkçe Yaz Okulları: 30 Öğrenci Doğal ve Kültürel Güzellikleri Keşfediyor

Sakarya’da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen yaz okullarına farklı ülkelerden katılan 30 öğrenci, Türkçe öğrenirken şehrin doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buluyor.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (SADEM) düzenlenen eğitimlere Arnavutluk’tan Macaristan’a, Meksika’dan Fas’a 14 ülkeden öğrenciler katılıyor.

SAÜ Öğretim Görevlisi Dr. Ömer Göktaş, öğrencilerin geldikleri ülkelerde Türkçeyi tanıdıklarını ancak Sakarya’da Türk kültürünü ve misafirperverliğini daha yakından keşfettiklerini belirtti. Göktaş, öğrencilerin Türkçe derslerinin yanı sıra şehrin doğal güzelliklerini ve kültürel etkinliklerini de deneyimlediklerini söyledi.

Göktaş ayrıca, Yunus Emre Enstitüsü ile SAÜ arasındaki uzun süreli işbirliğinden de bahsederek, her geçen programın öncekinden daha başarılı geçtiğini ve önceki dönemlerde kurslara katılan öğrencilerin memnuniyetle yeniden Sakarya’yı tercih ettiğini vurguladı.

Fas’tan Assia Bahassi, İstanbul deneyiminden sonra Türkiye’yi çok sevdiğini ve Sakarya’da en güzel günlerini geçirdiğini ifade etti. Umman’dan gelen Zehra Ali Alkhatri ise Türk yemeklerini denemekten, Türkçe derslerinden ve farklı kültürlerle tanışmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Yunus Emre Enstitüsü Rehber Öğretmeni Emre Öztürk ise yaz okulu programının farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kaynaşmasını ve Türkçeyi birlikte öğrenmelerini amaçladığını söyledi. Öztürk, öğrencilerin derslerden, sosyal etkinliklerden ve Türk yemeklerinden memnun kaldığını aktardı.

Ummanlı Abdülaziz Albalushi, Türkiye’yi çok sevdiğini ve Sakarya’yı beğendiğini dile getirirken, Romanyalı Oprea Maria Theodora da Türkçe öğrenme tutkusunu ve Sakarya’ya olan hayranlığını paylaştı. Theodora ayrıca Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde burslu eğitim alacak olmanın mutluluğunu da ifade etti.

Related Posts

Dünya Gıda Programı: Gazze nüfusunun üçte biri birkaç gündür yemek yemiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze’de açlık krizinin “yeni ve şaşırtıcı” boyutlara ulaştığı konusunda uyarıda bulundu.

“Engelsiz İşgücü Uyum Programı” hayata geçirildi: Engelsiz İUP başvurusu nasıl yapılır?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışabilir durumdaki engellilerin işgücü piyasasına entegrasyonunu desteklemek ve sosyal rehabilitasyonlarını güçlendirmek amacıyla “Engelsiz İşgücü Uyum Programı”nı başlattı. Program, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde 81 ilde uygulanmaya başladı. Peki, engelsiz İUP başvurusu nasıl yapılır?

İsrail’in ablukası Gazze’yi açlığa sürüklüyor: Biri bebek 2 çocuk daha açlıktan hayatını kaybetti

İsrail’in insani yardım girişini kısıtlayan ablukası sebebiyle kıtlığın yayıldığı Gazze Şeridi’nde 40 günlük bir bebek ve bir çocuk daha açlıktan yaşamını yitirdi.

Marmaris’te Dalış Tutkusu Artıyor

Marmaris, zengin su altı yaşamı ile dalış tutkunlarınca tercih ediliyor, yerli turist ilgisi yüksek.

Beyaz Saray: İsrail’in Suriye saldırılarından haberimiz yoktu

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, bir basın toplantısında yaptığı açıklamada İsrail’in geçen hafta Suriye’deki saldırılarından ABD Başkanı Donald Trump’ın haberi olmadığını söyledi. Leavitt, Trump’ın Gazze’deki kilise saldırısından da haberdar …

Bahçeli istedi, Ali Kınık besteledi! Sürece özel şarkı

Terörsüz Türkiye sürecinin mimarlarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talebi üzerine, sanatçı Ali Kınık tarafından sürece özel “Kardeşlik Türküsü” bestelendi.